SENARIA în ZF.ro: Segmentul din piaţa rezidenţială care merge cel mai bine este cel de lux

July 28, 2023

Cătălin Chimir

Cătălin Chimir, Managing Di­rec­tor SENARIA, spu­ne că, în această perioadă, segmentul din piaţa rezidenţială care merge cel mai bine este cel de lux, în timp ce pro­dusele destinate mass-market înre­gis­trează cele mai mari scăderi ale numă­rului de tranzacţii.

„Produsul de tip mass-market nu se mai tranzacţionează. Segmentul de lux merge bine, noi am finalizat case în zona Voluntari, case care s-au con­stru­it la 2.000-3.000 euro metrul pătrat şi s-au vândut foarte bine. Acum lucrăm la două proiecte amplasate în zona străzilor cu nume de capitale (în inima Bucureştiului – n.red.), care au preţuri de zeci de mii de euro/mp la vânzare şi totuşi nu duc lipsă de interes“, spune Cătălin Chimir, în cadrul emisiunii ZF 15 minute cu un antreprenor, un pro­iect Ziarul Financiar şi Alpha Bank.

Cei mai activi cumpărători în a­ceas­tă perioadă, adaugă el, sunt per­soa­nele care dispun de foarte mult ca­pital şi aleg să investească în imobiliare pentru a-şi proteja banii de inflaţie, dar şi companiile care au acces la o creditare mai ieftină. Antreprenorul afirmă că piaţa rezidenţială, în această perioadă, este în continuare afectată de evenimentele din ultimii ani, iar creş­terea dobânzilor vine să îi descura­jeze atât pe dezvoltatori, cât şi pe cei care doresc să îşi cumpere o casă.

Mai multe aici: ZF 15 minute cu un antreprenor. Cătălin Chimir, managing director Senaria: În această perioadă, apartamentele şi casele mass-market nu se mai tranzacţionează, însă segmentul de lux merge foarte bine

Share: